לשאלות ותשובות בנוגע לגביעוניות, היכנסי למדריך השלם לשימוש בגביעונית
הדם לא נוזל ועובר דרך התחבושת?
לא, לתחבושות יכולת ספיגה גבוהה מאוד, אף יותר מזו של החד-פעמיות. הן נתפרו, עוצבו והותאמו לאור ניסיון רב של נשים רבות. ישנם מספר גדלים, המותאמים לסוגי דימום שונים.
מעבר לכך, לכל אישה מבנה גוף שונה. אם התחבושת לא מתאימה בגודלה למבנה הגוף שלך, אם הדם מצטבר בכנפיים ולא בתחבושת, או כל דבר אחר – נשמח לשמוע, ולהתאים לך את התחבושת המתאימה בדיוק לך.
כמה תחבושות אני צריכה?
נשים משתמשות במחזור ממוצע ב-8 עד 15 תחבושות, בהתאם לסוג הווסת, עוצמת הדימום ומספר הימים. כדאי לרכוש לפחות שלוש תחבושות לשם התחלה.
אם ברשותך כמות קטנה של תחבושות, תצטרכי לכבס אותן במהלך המחזור (במקום כביסה מרוכזת בסוף המחזור), דבר שמגדיל את ההתעסקות, ומקשה במידה מסוימת.
איך אדע איזה תחבושות להזמין?
לימים הראשונים, בהם הדימום כבד יותר, כדאי להשתמש בתחבושות מגודל regular. ביומיים הראשונים תזדקקי בממוצע ל-2 עד 4 תחבושות ליום. ללילה, אם הדימום מתפשט וכבד, כדאי להשתמש בגודל heavy.
במידה והדימום שלך כבד מאוד, כדאי להשתמש בתחבושות מגודל heavy.
החל מהיום השלישי, כשהדימום נחלש, כמות התחבושות הנדרשת יורדת בצורה משמעותית, ואז מספיקות תחבושת אחת או שתיים. בימים אלו אפשר גם לעבור לתחבושות מסוג light.
התחבושת היומיומית מיועדת להפרשות בלבד, ואין ביכולתה לספוג דימום.
אם את עדיין לא בטוחה לגבי הכמויות, ניתן ליצור איתנו קשר.
אני עובדת מחוץ לבית, מה אני עושה כשאני צריכה להחליף תחבושת?
כשאת שוהה מחוץ לבית וצריכה להחליף תחבושת, פשוט קפלי את התחבושת המשומשת כאשר החלק שספג את הדם מקופל פנימה, הכנפיים והלחצניות מתקפלות כך שהן סוגרות על הדם.(ראי תמונות).
כשתגיעי הביתה ,אפילו לאחר כמה ימים, השרי את התחבושת לפי הוראות הכביסה
מכיוון שלתחבושות יכולת ספיגה גבוהה מאוד – תדירות ההחלפה מחוץ לבית לא גבוהה במיוחד.
ניתן גם לרכוש נרתיק נגד רטיבות לתחבושות המלוכלכות.
ניתן תמיד גם לשלב: אם לא נוח לך להתעסק עם התחבושות הרב-פעמיות מחוץ לבית, תוכלי להשתמש בחד–פעמיות, וכשאת מגיעה הביתה ובלילה להשתמש ב- Rose pads.
אני לא רוצה לוותר על הטמפונים, מה לעשות?
אם את רוצה להמשיך עם טמפונים, זה בסדר גמור.
מומלץ להשתמש בטמפונים אורגניים נקיים מכימיקלים.
כשאת בבית או בלילה מומלץ להשתמש בתחבושת בד. לתת לגוף שלך מנוחה מהטמפון, לתת לדם לזרום החוצה ולאפשר את תהליך ההתנקות לפחות בחלק מהזמן.
כשיש משהו בפנים, השרירים עובדים כדי להחזיק אותו, לכן כדאי לאפשר גם זמני ההרפיה.
הרשי לנו להאיר את תשומת לבך לעובדה, כי יתרון הטמפונים – הוא גם החיסרון שלהם.
זה שאפשר להמשיך הכול כרגיל ולא להרגיש, זהו גם חיסרון. זמן הווסת הוא זמן בו אנו חזקות במיוחד מבחינה אנרגטית, וחבל לא להיות קשובה לזמן הזה.
בנוסף, את מוזמנת לקרוא על גביעונית הווסת (אייריסקאפ/ מונקאפ/ מילונה) – תחליף רב-פעמי לטמפון, שמאפשר להמשיך כרגיל כמו טמפון, אך ללא הסכנות והבעיות שהטמפון יוצר…
כמה כסף חוסכים?
כל אישה משתמשת בממוצע ב- 12,000 תחבושות חד-פעמיות במהלך חייה. במחירים הנוכחיים מדובר בלמעלה מ- 15,000 ₪. במידה ותחליפי תחבושות בד כל 5 שנים (הן יכולות להחזיק מעמד אפילו יותר שנים) ותרכשי כ- 10 תחבושות בכל פעם, הרי שמדובר בהוצאה כוללת של כ- 3,000 ₪ בלבד במהלך חייך הבוגרים.
למעשה, ההשקעה בתחבושת הבד מחזירה את עצמה לאחר מספר חודשים בלבד.
האם ניתן להשתמש בתחבושות גם לאחר לידה?
בוודאי! גודל heavy מצוין לתקופה שמיד לאחר הלידה.
ישנה גם ערכה המותאמת במיוחד לתקופה זו.
אם יש לך כבר תחבושות regular ואת לא רוצה " להשקיע " במלאי חדש רק לתקופה זו , ניתן לרכוש ליינרים מגודל heavy.
הליינרים בשילוב הregular יתנו לך את הספיגה ( בעובי ובאורך) שאת צריכה בהשקעה כספית נמוכה יחסית.
מהו אורך החיים של התחבושת?
התחבושות יכולות להחזיק מעמד בין 4 ל- 7 שנים .
הכול תלוי בכמות הכביסות שהן עוברות: אם יהיו לך מספיק תחבושות למחזור שלם, הן יעברו בסה"כ 12 כביסות בשנה, ויחזיקו מעמד לאורך זמן רב מאוד.
מרכך כביסה מחליש את עמידות הבד, כך שאם לא תשתמשי במרכך – הן כמעט ולא יישחקו. את יכולה לעיין בהוראות כביסה.
מה עם הריח?
הריח החריף שאנו מכירות משימוש בתחבושות החד-פעמיות, נוצר כתוצאה ממפגש הדם עם הכימיקלים המצויים במוצרים החד-פעמיים (כלור, דיוקסין ועוד).
ריח ההפרשות והדם (שהוא תמציתי מאוד ולא חריף במיוחד) נספג בבד, והתחושה שהריח "נפוץ לכל עבר", פשוט לא קיימת.
איך מנקים את התחבושות ?
ראי הוראות כביסה
שלום …רציתי לשאול לגבי הספר שמיועד לנערה שמקבלת את הוסת הראשונה …האם הוא מתאים לבנות שמגיעות מרקע דתי ? האם יש בו תוכן שמדבר על יחסים מינים כמו בשאר הספרים שיש בשוק שמכינים את הבנות לוסת הראשונה ולצערי לעוד מצבים …?? אשמח לתשובה תודה רבה ..
יש בספר תוכן מאוד עדין ולא גרפי על מין בפרק "הריון". אך יש סימבולים של עירום בתוך האיורים ולחלק מהנשים הדתיות זה מפריע, לאחרות לא…
אשמח לדעת ממה התחבושות עשויות,מאיזה סוג של בד ומה גורם לדם לא לעבור לצד השני,תודה רבה
הי כינרת,
התחבושות עשויות מאה אחוז כותנה- הבד החיצוני הוא פלנל, והבד הפנימי הוא מגבת. אין בה שכבה נוגדת נוזלים (משהו דמוי ניילון, PUL או דומיו) כי למגבת יש יכולת ספיגה טובה למדי (כמובן שצריך להחליף תחבושת בזמן). וישנם עוביים שונים שאפשר להתאים לרמת הדימום. יחד עם זה, אנחנו מייצרות תחבושות עם שכבה נוגדת נוזלים בהתאמה אישית. במקור הן יועדו לנשים עם בריחת שתן (כך הן מופיעות באתר) אבל גם נשים עם דימום כבד מוצאות אותן מועילות.
היי
האם הגביעונית עלולה לגרום לנרתיק להתרחב?
(דבר שלא הייתי רוצה שיקרה!!)
הכגיון אומר שגן כי הגביעונית פתוחה בתוך בנרתיק.
הי שיר,
הגביעונית לא גורמת לנרתיק להתרחב. צריך משהו בעל גודל וכוח הרבה יותר חזק בשביל לגרום לזה לקרות… כמו למשל, ראש של תינוק (:
זו שאלה שנשאלת רבות, ולכן התייעצתי עליה עם פיזיותרפיסטית של רצפת אגן וזו התשובה שקבלתי.
לימור
שלום, בכמה מעלות צריך לכבס את התחבושות? והאם הייבוש של התחבושות לאחר הכביסה צריך להיות בשמש או שאזור מאוורר הוא מספיק?
הי לוסי,
התחבושות מתכבסות בכביסה קרה- 30-40 מעלות. אין צורך בשמש ישירה, אבל כן חשוב לוודא שהתחבושות מתייבשות באופן מלא (בארון נאמר לא הייתי מייבשת אותן…)
שלום, האם התחבושות לא נשארות מוכתמות לאחר הכביסה?
הי שני,
בדרך כלל עם טיפול נכון לא נשארים כתמים. לכל ערכת תחבושות מצורפות הוראות כביסה.
לימור
היי, היכן התחבושות מיוצרות? האם הן עבודת יד?
היי,
התחבושות נתפרות במתפרה קטנה בארץ, בהחלט אפשר לומר שהן עבודת יד (:
היי, רוצה לנסות את הגביעונית. אירי קריאה באתר הדבר היחיד שאני פוחדת ממנו שלא אצליח להוציא אותה. יש גביעונית עם גבעול ארוך יחסית?
מכל הגביעוניות שיש לנו באתר הסי- בל היא בעלת הגבעול הכי ארוך. אבל חשוב מאוד לומר- הגבעול לא מיועד, כמו החוט של הטמפון, כדי "למשוך" את הגביעונית החוצה. הוא רק עזר לאיתורה… לגביעונית אין לאן ללכת לאיבוד שם בפנים (: ורוב הנשים יכולות להגיע עם האצבע שלהן לרוב חלקי הנרתיק. וגם להיעזר בשרירים כדי להניע את הגביעונית למטה… אז זה עשוי לדרוש קצת אימון, אבל אין חשש שלא תצליחי להוציא את הגביעונית.
אשמח לדעת אם אפשר לישון עם הגביעונית , וכיצד יודעים שהגיע הזמן לרוקן אותה (גם ביום וגם בלילה)
תודה
הי חופית,
בהחלט אפשר לישון עם הגביעונית. איך יודעים שהזמן לרוקן אותה? בגדול, זה פחות או יותר כמו טמפון. או שאת מרגישה אותה 'כבדה', ואז יודעת שצריך לרוקן. או שהיא דולפת טיפה. או, אם הדימום שלך חלש, אז בהחלט יכול להיות שתצטרכי להסתכל על השעון, ולרוקן כל זמן מסוים (6-10 שעות) גם אם היא לא מלאה…
הי
האם הספר נמכר בחנויות הספרים ? אשמח לדפדף לפני שאני רוכשת
לצערי לא. מוזמנת לפנות באופן פרטי ולכתוב מאיפה את, ואראה אם יש מפיצה או חנות באזורך שמחזיקה את הספר.
איך אני יכולה לדעת איזה גבעונית מתאים לי?
את יכולה למצוא אצלנו בתפריט את המדריך לבחירת גביעונית והוא ייתן לך את המידע שאת צריכה (: אם אחרי שקראת אותו עדיין הסתבכת , מוזמנת לפנות לייעוץ אישי.
היכן אני מוצאת בהזמנות תחבושת בד לבריחת שתן?
הי גאיה,
התחבושות האורגניות החדשות, היות ויש בהן בד PUL נוגד נוזלים, יכולות לשמש גם לדליפת שתן קלה. הייתי ממליצה על תחבושות הלייט כדי שלא יהיו עבות מדי.
שלום, כל כמה שנים צריך להחליף גביעונית?
בגדול כל 10 שנים, אבל בעצם מה שאת צריכה זה להתסכל על הגביעונית שלך. צבע לא משנה, ובריח לרוב אפשר לטפל. אם יש שינויים בחומר עצמו- התפוררות, שריטות, או משהו בסגנון- אז להחליף.