מעקב ווסת- אפליקציות מומלצות, ובדרך הישנה והטובה…

נשים רבות מחפשות דרך לעקוב אחרי המחזור שלהן. לרשום מתי התחיל, מתי הסתיים, ולדעת עם הזמן, בהנחה ויש להן מחזור סדיר יחסית, מתי הוא יגיע שוב. חשוב להזכיר שהמחזור יכול להיות 33 יום וגם 25 יום ולהיחשב לסדיר (הוא לא חייב להיות כל 28 יום כמו שחשבו פעם, יש טווח וכל מה שבתוכו הוא נורמלי). ויכול להיות כל 29, 30, 28, 31 יום ועדיין- הוא סדיר בסך הכל. יש כאלה שפשוט מסמנות ביומן, הוירטואלי או הממשי, ומחשבות בעצמן. ויש הפונות לחפש את עזרתן של האפליקציות- ויש עשרות מהן היום.

מה עושה אפליקציית מעקב מחזור?

בואו נפריד בין שני סוגים. ישנן אפליקציות מעקב ווסת ואפליקציות מעקב פוריות. מה משותף ביניהן? בשני הסוגים, את מכניסה את הנתונים שלך, והאפליקציה חוזה עבורך משתנים שונים, בראשם- מתי תהיה הווסת הבאה. אני מזכירה: כשאני אומרת ווסת, אני מתכוונת רק לימי הדימום. כשאני אומרת מחזור- אני מתכוונת למחזור כולו- כל החודש- מהיום הראשון של הדימום, דרך הביוץ, ועד היום הראשון של הדימום הבא.

בסוג הראשון – אפליקציות מעקב ווסת– לרוב תוכלי להכניס נתונים כמו יום ראשון לדימום, מספר ימי דימום, עוצמת דימום, ואולי נתונים נוספים כמו כאבים ותחושות גוף. האפליקציה תחשב  לפי נתונים קודמים שלך, מתי תהיה הווסת הבאה. אם תאפשרי לה את האופציה של הודעות קופצות, היא גם תתריע לך כמה ימים מראש.

בסוג השני- אפליקציות מעקב פוריות– את מכניסה לאפליקציה נתונים שרלוונטיים בשיטת ה"מודעות לפוריות", שמסתמכת על חום השחר, הפרשות וגובה צוואר הרחם, כדי לחזות מהו חלון הפוריות שלך (מתי את מועדת להיכנס להריון) ומתי את בטוחה מכניסה להריון ויכולה לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה. כמובן כפועל יוצא מזה, האפליקציה גם תדע לחזות מתי הווסת הבאה (ביתר דיוק). חלקן מתיימרות ללמד את השיטה בתוך האפליקציה. אני לא ממליצה להשתמש בה מבלי להכיר את השיטה וללמוד אותה. איך ללמוד מודעות לפוריות- תוכלי לקרוא במאמר הבא.

חשוב לדעת! בחלק מהאפליקציות למעקב ווסת, יש גם נתונים לגבי מניעה הריון. האפליקציה תגיד לך שאת פוריה או רוב הסיכויים לא פוריה. אל תאמינו לה! היא מסתמכת על שיטת הימים הבטוחים, וזה מתכון לכניסה להריון. ממליצה בחום להתעלם מהפונקציה הזאת.

לפני שאעבור להמליץ לכן על אפליקציות, אני רוצה להזכיר את האופציה של הטבלה המחזורית. למי שעדיין מחבבת עיפרון ונייר, ולראות את הדברים מול העיניים, הכנתי טבלה שנתית שמאפשרת לסמן את הדימום (ודברים נוספים) ולראות את הדפוסים של הגוף שלנו, וכמובן גם לחזות את הווסת הבאה. נוח לשים אותה על מדף בשירותים, מקופלת ביומן, עם עיפרון ליד. היא מאוד פשוטה לשימוש ואפשר להדפיס במדפסת הביתית. אפשר להוריד אותה כאן 

אפליקציות מומלצות למעקב ווסת

בכל האפליקציות שאני ממליצה עליהן ניתן להכניס נתונים קודמים ממעקב שעשית. בעיני זה תנאי מקדים הכרחי לאפליקציה טובה. כמובן שאפשר גם להתחיל לעקוב ברגע הזה.

Period Calender  הראשונה והיחידה בעברית. מאוד פשוט וידידותית. אני ממליצה עליה מאוד לנערות.

Clue -מארגנת לך את החודש לצפייה בתצוגה מאוד נוחה. עשירה בסימפטומים שניתן לדווח עליהם בלחיצת כפתור.

Period diary  באפליקציה הזאת אין משהו מיוחד, יש אפשרות לדווח סימפטומים ונתונים קודמים, אבל הגרפיקה שלה חמודה ביותר.

אפליקציות למעקב פוריות 

Kindara– אחת הותיקות בתחום. כוללת בתוכה קורס מובנה והרבה מידע. ניתן להכניס אליה הרבה מאוד נתונים. ניתן לרכוש בהזמנה מחו"ל מדחום שמתממשק לאפליקציה ומכניס אליה את נתוני מדידת החום שלך באופן אוטומטי (אך עדיין מצריך ממך למדוד חום כל בוקר)

Ovuview– על האפליקציה הזו אני יכולה לספר מעט, כי היא רלוונטית רק למשתמשות אנדרואיד, וכרגע לא קיימת לאייפון. בכל זאת היא ראויה לציון, בגלל התממשקותה עם ה tempdrop  . זהו צמיד שנלבש על היד בלילה ומודד לך אוטומטית חום בשעה קבועה לפנות בוקר, בשנתך. כך אין פערי מדידות או השפעה של שעת היקיצה, והנתונים כאמור יכולים להישלח היישר לאפליקציה.

בברכת מעקב מוצלח ווסתות קלות ומלמדות (: